Social Icons

Pages

14 Ekim 2012 Pazar

Tonlu Domates Dolması

Malzemeler

4 Domates
100 Gr pirinç(1,5 çay bardağı)
100 Gr ton balığı konservesi
1 Çorba kaşığı maydanoz
2 Yaprak fesleğen
1 Limonun suyu
1 Kahve fincanı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Pirinci temizleyip güzelce yıkayın ve üzerine çıkacak kadar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek haşlayın.
Pirinç haşlanınca suyunu süzüp bir kaba boşaltın,tuz ve karabiber serpin.
Domateslerin tepelerinden kapak çıkarın ve içlerini hafifçe oyun.
Çıkan içleri kıyıp,pirinçle karıştırın.
Zeytinyağını,kaşar peyniri rendesini,fesleğen ve maydanozu da katıp karıştırın.
Ton balığını süzüp püre haline getirin,içine limon suyu katın ve bu püreyi pirince koyup karıştırın.
Bu harcı domateslerin içine doldurun.
Bir fırın kabına 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla 2 çorba kaşığı su koyun.
Domatesleri kaba dizin ve orta ısılı fırında 40 dakika kadar pişirin.
Tonlu Domates Dolması yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız